تاکنون چقدر از سهام عدالت فروخته شده است؟-راهبرد معاصر

تاکنون چقدر از سهام عدالت فروخته شده است؟

فروش سهام عدالت چند ماهی است شروع شده و تاکنون 1.9 میلیون نفر سهام عدالت خود را فروخته‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۲ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 15
کد خبر: ۵۴۹۶۶

به گزارش راهبرد معاصر فروش سهام عدالت برای افرادی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کردند با آزاد سازی سهام عدالت مهیا شد و به گفته مدیرعامل شرکت سپرده گذاری بورس اوراق بهادار  تا به امروز 1.9 میلیون نفر سهام عدالت خود را فروخته اند. همچنین تا به امروز 5 هزار و 600 میلیارد تومان به حساب فروشندگان سهام عدالت واریز شده است.

با تصمیم جدید شورای عالی بورس که امروز اعلام شده است به دلیل شیوع کرونا احراز هویت مشتری و ثبت و ضبط  آن در شرکت سپرده گذاری به عنوان درگاه ورودی بازار اوراق بهادار با دو مولفه اطلاعاتی صورت می گیرد و نیازی به حضور نیست.

بر این اساس افراد می توانند با شماره شبا حساب بانکی و شماره سیم‌کارتی به نام دارنده سهام عدالت ثبت و ضبط مشتری را به طور غیر حضوری انجام دهند.

 

فروش سهام عدالت

سهام چه کسانی برای فروش گذاشته شده است؟

حسین فهیمی اضافه کرد: کسانی که به درسی «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیم‌کارت» را معرفی کرده بودند، سهامشان به فروش گذاشته شده و پول حاصل از سهام به حساب آن‌ها واریز شده است.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری بورس اوراق بهادار خاطر نشان کرد: از تاریخ ۳۰ خردادماه ۹۹ کارگزاری‌های کشور ملزم شدند تا به مشتری‌های خودشان پاسخ دقیق ارائه دهند.

وی ادامه داد: کسانی که پول حاصل از فروش سهام عدالت را هنوز دریافت نکرده‌اند، حتما یکی یا هر دوی این شماره‌ها را به درستی وارد نکرده‌اند.

حسین فهیمی با بیان این که اولویت ما بر حفاظت از سهام عدالت تنظیم شده است، توضیح داد: تا زمانی که ما از فروش قطعی و اطلاعات فروشنده اطمینان حاصل نکنیم، عملیات فروش را انجام نمی‌دهیم.

وی افزود: اگر دارندگان سهام عدالت در شماره شبا یا شماره موبایل مغایرت دارند، می‌توانند با مراجعه به سایت اصلی سهام عدالت، شماره‌های خود را اصلاح کنند.

 

تاکنون چقدر از سهام عدالت فروخته شده است؟

خبر خوب برای مشتریان بانک ملی / پول سهام عدالت امروز واریز می‌شود

 

بانک ملی بخش زیادی از پول سهام عدالتی که طی چند روز اخیر فروخته را امروز به حساب سهامداران واریز می‌کند.

سید علی پورقره‌سید، رئیس هیات مدیره کارگزاری بانک ملی گفت: امروز پول سهام عدالت به حساب سهامداران واریز می‌شود و به جز فایل واریزی یک روز فایل واریزی روزهای دیگر آماده‌ پرداخت است.

وی افزود: امروز همه پول سهام عدالت تسویه می‌شود، فقط یک نوبت فروش مربوط به روز ۱۵ مرداد ماه باقی مانده که اگر فایل آن امروز به دست ما برسد پرداخت آن نیز انجام می‌شود.

براساس گفته پیشین وی، کارگزاری بانک ملی در روز چهارشنبه گذشته حدود ۸۰ میلیارد تومان سهام عدالت فروخته است.

زیان دو مرحله‌ای فروشندگان سهام عدالت / آیا بانک‌ها باید ضرر مردم را جبران کنند؟

از زمان آغاز فروش سهام عدالت در بانک‌ها موجی از نارضایتی سهامداران از عملکرد مسئولان به راه افتاد و دارندگان سهام عدالت برای فروش آن با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان بودند. حتی هنوز هم روزانه تعداد بی‌شماری از سهامداران راهی بانک‌ها و دفاتر پیشخوان می‌شوند، اما واریز نشدن مبالغ فروش سهام عدالت و فرافکنی نهاد‌های مرتبط با این بخش دارندگان سهام عدالت را کلافه کرده است. اما مشکل فراتر از کلافکی و سردرگمی آنان است. فروشندگان این وضعیت را در حالی تجربه می‌کنند که بخاطر فروش سهامشان در دو مرحله زیان سنگینی را متحمل شده‌اند.

 

روزهای اول مردادماه محاسبات آماری نشان داد که ارزش پرتفوی سهام عدالت از فاز اول آزادسازی ۱۳۵ درصد رشد کرده است. بنابراین با این رشد جالب توجه، آن دسته از دارندگان سهام عدالت که در فاز اول، یعنی اوایل خرداد، ۳۰ درصد سهامشان را فروختند، ضرری ۵۰ درصدی را در این مرحله تجربه کرده‌اند و سودی کاملا در دسترس را از کف داده‌اند.

 

البته این حالت مشروط به آن است که سهام‌دار جزء ۹۶ درصدی باشد که به گفته سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت، پول سهام خود را تمام و کمال دریافت کرده‌اند. اما وضعیت درباره افرادی که در فاز اول سهامشان را فروختند و تا امروز پولشان را دریافت نکرده‌اند متفاوت است و ظاهرا آنان زیان دیگری هم متحمل شده‌اند.

تاکنون چقدر از سهام عدالت فروخته شده است؟

در روز آغاز فروش سهام عدالت در هفته اول خرداد ماه، ارزش سهام یک میلیون تومانی معادل ۱۶ میلیون تومان بود که در آن زمان ۳۰ درصد آن حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شد. از آنجا که کارگزاری‌ها ۱٫۷ درصد از سهام فروخته شده را به عنوان کارمزد برمی‌دارند، با کسر کارمزد، سهامداری که سهامش یک میلیون تومانی بوده و درخواست فروش ۳۰ درصد آن را در خرداد ماه داده، باید حداقل چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پول دریافت کرده باشد.

 

اگر این سهامدار جزء افرادی باشد که در همان خرداد ماه سهامش فروخته شده ولی پولی برایش واریز نشده، حدود هفت میلیون تومان ضرر کرده است، یعنی سهامداران متحمل ضرر ۱۴۰ درصدی در طی مدت ۷۰ روز شده‌اند.

 

در زیر نظرات مردمی را می‌خوانید که بعد از آن همه کلافگی برای گرفتن پول سهامشان از بانک‌ها ظاهرا دیگر چنین زیانی را تاب نخواهند آورند:

 

« بنده یک شکایت تنظیم کردم علیه بانک ملی و در حال پیگیری هستم. امیدوارم قوه قضائیه در اسرع وقت پیگیری کند. کارگزار سهام رو فروخته، بانک واریز نکرده. خسارت این چند میلیون نفر رو باید پرداخت کنند»

 

« خردادسهام فروختم بانک ملت از ۱مرداد هر ده روز یک بار۲۴هزار تومن واریز کرده. ۱۰مرداد ۱۴هزار تومن و ۱۵مرداد۹۷۰۰تومن واریز کرده. این چه جورمسخره بازیه؟ من روی پول سهام حساب کردم. الان با این تورم که همشم زیرسربانک مرکزیه بخوام همون مشکلم رو حل کنم سه برابررفته بالا. ضررمون رو نمی‌دید لااقل اصل پولمون رو بدید»

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار